2021. évi adótörvény módosítások és új törvények – 1. rész

A Focus Audit Kft. blogbejegyzésben az adóváltozások kapcsán nyújt segítséget az érintetteknek. Az adózás midig nehéz feladat, melyben a Focus Audit Kft. adótanácsadói készséggel segítenek Önöknek. Jelen írásunkban a Focus Audit Kft. „2021. évi adótörvény módosítások és új törvények – 1. rész” című cikkéből szemezgettünk.

„2020. november 17-én elfogadta az Országgyűlés a 2021. évi adótörvényeket. A 2021. évi törvényi változások sok újdonságot hoznak a vállalkozások és a magánszemélyek életében.

Cikksorozatunk első részében a társasági adóra és általános forgalmi adóra vonatkozó változásokat és újdonságokat gyűjtöttük össze.

TÁRSASÁGI ADÓ
január 1-jétől megszűnik a fejlesztési tartalék képzés felső korlátja. A fejlesztési tartalék képzés alapján igénybe vehető adóalap-csökkentő tétel adóévi adózás előtti nyereségre vonatkozó korlátja nem változik.
Szűkül azon energiahatékonysági beruházások köre, amelyek után adókedvezményt lehet igénybe venni. Az új szabályozás értelmében a jövőben nem lehet adókedvezményt igénybe venni személygépkocsik és elektromos személygépkocsik vásárlása után. Ez alól kivételt képeznek a jogszabályban meghatározottak szerinti nagy rakodóterű személygépkocsik. …”

A teljes blogbejegyzés elolvasható a Focus Audit Kft. weboldalán. Könyvvizsgálat, audit, adótanácsadás, IFRS tanácsadás – www.focusaudit.hu

Kirakott Egyéb-ban