A tartalommarketing sokszínűsége

tartalommarketing

Ha a termékünk egy szupermarket jól látható polcán, könnyen elérhető helyen található, és megfelelő ár/értékarányt képvisel, nagy az esélyünk arra, hogy megvegyék. A tartalommarketing segítségével a „szupermarketben” „jó polcon” lesz a termékünk, de nem zavaró nagy reklámtáblák vezetik el oda a vásárlót – írja a kulcsszo.hu.

Régebb ha egy cégnek weblapja volt, övé volt a virtuális piac. Ma már nagyon sok cégnek van weboldala, mondhatni minden tevékenységi körben több száz vagy több ezer cég szeretné megkaparintani a piac egy szegmensét. Minden területen nagy a konkurencia, a „versenyzők” ugyanazt az első 10 helyet célozzák meg.

Annak a weboldalnak van esélye a keresők első oldalára kerülni, amely SEO szempontból megfelel az előírásoknak. Ezzel egy időben az a cég fog a weboldalán keresztül jobb forgalmat lebonyolítani, amelyikben megbíznak az emberek.

A tartalommarketing az online marketing egyik érdekes része, amely minőségi tartalommal, értékes információkkal ajándékozza meg egy adott weboldal látogatóit. Az emberek problémájuk megoldására, félelmeik eloszlatására, igényeik kielégítésére törekszenek, vagy éppen kíváncsiságból, tudásszomjból használják az internetet. Ha oldalunkon magyarázatot, választ kapnak kérdéseikre, problémájukra megoldást találnak, akkor szívesen visszatérnek oda, sőt másoknak is ajánlják azt.

A közösségi oldalak (Facebook, Twitter stb.) kiváló lehetőséget teremtenek arra, hogy népszerűsítsük cégünket, annak termékeit, szolgáltatásait. Fizetett hirdetésekkel is promotálhatjuk cégünket, de jól időzített, megfelelően megírt posztokkal nagyobb konverziót érünk el. Itt is a bizalom kialakítása a cél a cég oldala és a felhasználók között.

A blogok szerepe felívelőben van, mivel a jó tartalmak, népszerű, sokak által olvasott írások szintén látogatókat terelnek a honlapunk felé. Ha egy adott témában ingyenesen megoldásokat kínálunk, ötletekkel segítjük olvasóinkat, felpörög a blogunk látogatottsága, és azzal párhuzamosan a cégünk weboldala is többet fog termelni.

Kirakott Egyéb-ban