Egyre többen hirdetnek ingatlant Pest megyében

pest megyei ingatlanok piacán

Bebetonozódni látszanak az árak, minél több helyen meg kell hirdetni az eladásra szánt ingatlanokat, sokat kell várni a vevőre – nagyjából ezeket a válaszokat kapná ma az, aki az ingatlanpiac jelenlegi helyzetéről érdeklődne. A kínálati oldal nemhogy él és virul, de egyenesen megpezsdült: az egyik legnépszerűbb hazai apróhirdetéses oldal szerint az előző évhez képest megduplázódott a valamilyen eladó vagy kiadó ingatlant hirdetőket száma.

Különösen érvényesülni látszik ez a trend a pest megyei ingatlanok piacán, alaposan megugrott az ebből a régióból hirdetők száma. Jellemző, hogy bár a hirdetések száma jelentősen nőtt, az ingatlanárak igazából nem változtak. Egy tipikus pest megyei ingatlan esetében a 190.000 forintot alig haladja meg a négyzetméterenkénti átlagár, ez nagyjából egybevág a tavalyi évről rendelkezésre álló statisztikákkal.

Összességében megállapítható, hogy Pest megye továbbra is az élmezőnyben található, ha a legdrágább területeket vizsgáljuk a magyar lakáspiacon. A nyilvánvalóan élen álló Budapestet követően Győr-Moson-Sopron megyével, illetve Veszprém megyével karöltve vezeti a megyék toplistáját. A fajlagos telekárakat nézve szintén Pest megye dominál, 6000 forint feletti átlagos négyzetméterárral.

Kirakott Egyéb-ban