Irodai diákmunka lányoknak és fiúknak.

Az irodai adminisztráció elegáns és könnyen betanulható diákmunka lehetőségnek számít. Elsősorban olyan fiatal lányoknak ajánlott, akik szeretnek rendszerezni és rendet tartani, valamint olyan fiúknak, akik nem feltétlenül rajonganak a tipikus „fiú munkákért”, azaz a gyorséttermi sütögetésért, a szerelésért, vagy épp a könnyebb/nehezebb fizikai munkákért. Elsősorban precíz és jó monotonitástűrő képességgel rendelkező fiatalok számára ideális az irodai, adminisztratív diákmunka.

Az adminisztráció többnyire a különféle céges számlák számítógépbe történő rögzítését takarja, ez elég unalmas lehet egy idő után, ugyanis például egy HR cégnél kismillió alkalmazott bérezéséi adatait kell bevinni a rendszerbe. Egész nap ezt csinálni több mint uncsi, bár azért fel tudja dobni az embert, ha van egy kis változatosság a dologban: pl ha a bérlap helyett a szabadságkérelmet kell bevinni. Emellett a feladat része a szkennelés, fénymásolás is, hiszen többnyire nyomtatványokat kell bevinni a rendszerbe, ezeket előtte szkennelni kell. Hely és beosztásfüggően lehet a feladat része a levelezések kezelése is.

Röviden tehát az irodai munkatársak feladatának a megkönnyítése a feladata a diákmunka végzőjének. A beosztás rugalmas, heti három nap vállalása kötelező, de azt, hogy mely napokon jössz, azt te döntheted el. Napi nyolc órát kell vállalni.

Bár a munka valóban monoton, többnyire jó hangulat van az irodákban: a diákok és az irodai alkalmazottak is tisztában vannak azzal, hogy az adminisztráció, a HR nem épp egy lélekemelő elfoglaltság, így többnyire törekszenek arra, hogy minél vidámabb legyen a hangulat. Az iroda színesítésével, beszélgetéssel dobják fel a hangulatot. Ráadásul, ha a jövőben HR-es szeretnél lenni, gyakorlatként is szuper lesz egy ilyen diákmunka. Legalább lesz rá lehetőséged, hogy rájöjj, hogy szeretnéd –e ezt csinálni több tíz éven keresztül.

 

Kirakott Egyéb-ban