Pénzügyi és adóválatozások 2020

A Focus Audit Kft. blogbejegyzésben az adóváltozások kapcsán nyújt segítséget az érintetteknek. Az adózás midig nehéz feladat, melyben a Focus Audit Kft. adótanácsadói készséggel segítenek Önöknek. Jelen írásunkban a Focus Audit Kft. Pénzügyi és adóválatozások 2020 című cikkéből szemezgettünk.

2020. JANUÁR ELSEJÉVEL SZÁMOS SZÁMVITELI-, GAZDASÁGI- ÉS PÉNZÜGYI VONATKOZÁSÚ VÁLTOZÁS LÉPETT ÉLETBE. LEGFRISSEBB BEJEGYEZÉSÜNKBEN EZEKET A VÁLTOZÁSOKAT GYŰJTÖTTÜK ÖSSZE. KORÁBBAN, MÁR ÖSSZEGYŰJTÖTTÜK A LEGFŐBB ADÓVÁLTOZÁSOKAT, MELYEKRŐL ITT OLVASHATNAK.
Az év elejétől már nem fizethetünk a régi tízezresekkel, ugyanakkor a postafiókban három évig, a jegybankban pedig húsz évig díjmentesen beválthatók azonos címletű ­törvényes fizetőeszközre.
Változás az Erzsébet utalványok használatában is. Az Erzsébet-utalványok 2019. december 31-én voltak utoljára érvényesek, a változás nemcsak a papíralapú utalványokra, hanem a kártyás Erzsébet-utalványcsalád tagjaira is érvényes.
2020. január 1-jén lépett hatályba a legalább 4 gyermeket nevelő anyák személyi jövedelemadó-mentessége. Ezzel együtt megjelent az adó- és ellátórendszerben a nagyszülői gyed.
2020-tól megváltozik a levélfeladás ára a Magyar Postánál…

A teljes blogbejegyzés elolvasható a Focus Audit Kft. weboldalán. Könyvvizsgálat, audit, adótanácsadás, IFRS tanácsadás – www.focusaudit.hu

Kirakott Egyéb-ban