Professzionális automata öntözőrendszerek

automata öntözőrendszer

Amikor hazánkban először megjelentek az automata automata öntözőrendszerek, még nem voltak valami professzionális minőségűek. Ez legfőképp olyanokban nyilvánult meg, hogy a nap UV sugarai egy-két év alatt elporlasztották a szórófejek tetejét vagy a fejek nagyon törékeny anyagokból készültek, nem bírták, ha például belerúgtak vagy leestek. A vezérlő egységek elektronikái beáztak, a szelepek nem nyitottak ki vagy nem zártak le, stb. Ezekről lehet felismerni az amatőr vagy hobby kategóriás automata öntözőrendszereket.

A professzionális automata öntözőrendszerek szórófejei ellenben masszív műanyagból készült anyagokból állnak, a vezérlő automatikák programozása felhasználóbarát, és az ilyen automata öntözőrendszerek elemei nem abból a nézőpontból lettek tervezve és gyártva, hogy egy ideig jó legyen, hanem azért bírják a strapát jó néhány évig. Bár ez itt most egy fogyasztói társadalom, azért még léteznek több évre tervezett és készített termékek. Ezek az automata öntözőrendszerek egytől egyig amerikai cégek termékei. Mondhatnánk azt, hogy Amerikában készülnek, de elég jól tudjuk, hogy manapság minden Kínában készül. Ebből sokan rögtön téves következtetésekre jutnak, de ne felejtsük el, hogy maga a gyártás és az összeszerelés történik csak Kínában, ettől még az automata öntözőrendszerek anyagai és készülékei nem biztos, hogy azonnal silány minőségűek lesznek. Azonban a kínai és kínai termék között is jelentős különbség lehet.

Nem mindegy, hogy milyen a gyártástechnológia, és a gyártás felügyeletén nagyon sok múlik. A felhasznált anyagok származhatnak többféle helyről. Az automata öntözőrendszerek esetében sincs ez másképp, mint más gyártók termékeinél, azonban az automata öntözőrendszerek szórófejei és mágnesszelepei nagy igénybevételt kell, hogy kibírjanak. A földben, nedves, párás helyen, az időjárás viszontagságaitól semmi sem védi meg őket. Azért elég szép teljesítmény, hogy egy professzionális automata öntözőrendszer szórófejének visszahúzó rugója naponta legalább egyszer működésbe lép, a nyomás megszűntével visszahúzza a szórófej kiemelkedő részét a házba, és ezzel a napi használattal 5-10 évig kibírja.

Kirakott Egyéb-ban