Akciós kazáncsere, Budapest összes kerületében és Pest megyében

csőrendszer

Vége a fűtési szezonnak és nem biztos benne, hogy a következő szezont is kibírja a kazánja?

Cserélje le most régi gázkészülékét, új kondenzációs kazánra, egyszerűsített, vagy tervköteles kazáncsere Budapesten és Pest megyében! Önnek nem lesz semmi dolga, nem kell külön alvállalkozókat keresnie, akik a folyamat más-más részét készítik el, mi intézünk mindent, a cserét, a kéménybélelést, a villanyszerelést, a garanciális beüzemelést, EPH jegyzőkönyvet, engedélyeket, dokumentációkat, és a készülékcsere lejelentését, a helyi művek felé.

Miért éri meg lecserélnem a régi kazánomat?

A régi nyílt égésterű gázkazánok, igaz megbízhatóak voltak és legalább 20-30 évig ki tudnak szolgálni minket, viszont azt számításba kell venni, hogy egyre több készülékez, már nem gyártanak alkatrészeket, valamint a gázár emelkedés sem vet jó fényt a régi kazánokra, mivel ezekben a készülékekben nincs moduláció, mint az új típusú kondenzációs gázkazánoknál. Egyszerűsített kazáncsere esetén már csak ilyen készülékekre lehet lecserélni a régi kazánokat, mivel csak ezek képesek elérni a 98% fölötti hatásfokot.
Mivel ez a moduláció nem található meg a régi nyílt égésterű kazánokban, ez azt eredményezni, hogy nagyon gazdaságtalanul használják a gázt, ezáltal nagyon sokat fogyasztanak. A régi készülékek akár 70-80°C-os előremenő vízhőmérséklettel is dolgozhattak, ami szintén azt eredményezte, hogy nagyon sok gázt égettek el, viszont az öntöttvas radiátorok nagyon sok ideig tudták tárolni a hőmérsékletet.

Ezzel szemben a kondenzációs kazánokban van moduláció, ami azt jelenti, hogy egy 24kW-os gázkazán teljesítményét le tudja magától modulálni akár 10-kW-ra is, ezáltal sokkal hatékonyabban és gazdaságosabban tud működni a készülék. Már ezért is megéri kazáncsere során kondenzációs gázkazánra átállni.

Ezek a kazánok akkor tudják a legjobb hatásfokot produkálni, hogyha alacsony hőmérsékleten tudnak működni. 45-55 °C-os hőmérséklet az ideális, mivel ilyenkor tud érvénybe lépni a kondenzáció fogalma. A kondenzáció azt jelenti, hogy alacsony hőmérsékleten a füstgáz kicsapódása előmelegíti a visszatérő ágat, ez által is növeli a hatékonyságát a készüléknek és csökkenti a gázfogyasztást is.

Azért is fogyaszt kevesebb gáz, mert nem kell 70-80 °C-ra melegítenie a fűtési vizet, hanem elég, ha 45-55 °C-ig melegíti.
Kondenzációs kazáncsere a legpraktikusabb akkor, hogy ha padlófűtéshez telepítjük, mivel a padlóba a maximális előremenő vízhőmérséklet 37-40°C-lehet. Viszont, ha nincs padlófűtésünk és a radiátoraink is régiek, először érdemes kipróbálni az új kazánt a régi radiátoros rendszerrel, és ha nem megfelelő a hőmérséklet, amit le tud adni, akkor utána is ráérünk radiátorokat cserélni. Mivel a kondenzációs kazánok alacsony hőmérsékleten működnek jól, ezért a radiátorokba is alacsonyabb hőfokú víz fog kerülni, mint a nyílt égésterű kazánoknál, tehát kevesebb hőt fog tudni leadni. Ilye esetben szoktuk a régi öntöttvas radiátorokat, vagy a régi 2 soros azaz 22K-s radiátorokat lecserélni 3 soros radiátorokra, azaz 33K-s okra. Növelni kell a hőleadó felületeket, hogy elérjük ugyan azt a hőleadást alacsonyabb hőmérsékleten, mint magasabban.

Összességében, megéri kondenzációs kazánra cserélni, mert 20-30%-al kevesebb gázt fogyasztanak.

Egy egyszerűsített kazáncsere, amihez nem kell extra hőcserélőt, vagy külső tárolóval összekötni, anyag + munkadíj + engedélyek, körülbelül 1.300.000-1.500.000-Ft