Casco helyett váltózár!

váltózár

Az utóbbi években ismételten szaporodnak a kisebb és nagyobb értékű lopások. Elsősorban gyorsan értékesíthető műszaki termékeket illetve népszerű autókat keresnek a tolvajok. Ezeket ugyanis mind önmagában, mint alkatrészként gyorsan pénzzé lehet tenni. Az autómárkák közül jellemzően a német származású autók a kelendők, például Opel, Volkswagen, Mercedes, Bmw, Audi, de egyre több Suzuki és Toyota eltűnést regisztrálnak. Új és tizenéves gépjárművek egyaránt veszélynek vannak kitéve.

A kötelező gépjármű biztosítás semmilyen lopáskárra, vagy feltörésre nem vonatkozik. Ha lopás, vagy feltörés ellen szeretnénk biztosítani az autónkat, akkor Casco biztosítást kell rá kötni. Egy nagyobb értékű gépjármű esetén egy mindenre kiterjedő Casco könnyen elérheti a havi százezres összeget. Ha régebbi autónk van akkor százezer forintból egy éves Cascónk is lehet.

Érdemes egy kicsit körbenézni, milyen korszerű megoldásokat kínál az autó biztonságtechnikai piac. A váltózárak.hu weboldal fő profilja a stiftes váltózárak beszerelése, de ezek mellett pedál- motortérzárat, illetve UV gravírozást is kérhetünk. A legoptimálisabb megoldás egy egyszerű, stiftes váltózár beszereltetése. Ilyenkor egy 60 HRC keménységű szerkezetet szerelnek rá az autó padlólemezére. Ennek a zárszerkezetnek a lelke egy 16 milliméter átmérőjű edzett acélzár(nyelv). Ha bezárjuk a váltózárat, tulajdonképpen ez az acél nyelv zárja le sebességváltókart rükverc állásban. Mivel az egész zárszerkezet rá van erősítve az alvázra, így csak a kulccsal lehet a sebességváltókart kimozdítani a visszafelé állásból. Pontosabban egyféleképpen még ki lehet mozdítani, ha sarokcsiszolóval levágjuk a zárszerkezetet a padlólemezről.

A váltózárral szerelt autókat csak trélerrel lehet elszállítani. Ez egy optimális védelem az autónk számára. S hogy ez mennyiért elérhető? Már 50 ezer forinttól találunk ajánlatokat az interneten, ami nagyságrendileg, 6-8 hónapos Casco biztosításnak felel meg egy tizenéves gépjármű esetében.

Kirakott Egyéb-ban