Gondoskodj tavad természetes ökoszisztémájáról könnyedén

algaölő

Egy bizonyos mennyiségig az algák hasznosak a kerti tavakban, mivel megszabadítják azt a felesleges tápanyagoktól, illetve oxigént is termelnek a víz alatt élő növények számára,

azonban amikor elszaporodnak, az komoly gondot jelent, hiszen amellett, hogy egészségtelen zöldes színűvé teszik a vizet, veszélyeztetik annak élővilágát is. A probléma magától nem oldódik meg, ezért elengedhetetlen egy természetes algaölő használata.

Az algák elszaporodását több, különböző tényező is elősegíti. Ilyen például, amikor a tó méretéhez képest túl sok a benne élő hal, ezért sok felesleges táp és ürülék kerül a vízbe. Ha az ősszel lehullott levelek a vízbe esnek és ott bomlásnak indulnak, szintén elősegítik az algák elszaporodását. Ilyen körülmény még a nem túl hatékonyan működő szűrő berendezés, vagy akár a túl erősen működő szivattyú rendszer is. Sokan nem is gondolnák, de az algásodást nagy mértékben elősegíti a tóba a talajszintről vagy a tetőről folyó esővíz, sőt, még a kerti tóba telepített, foszfor tartalmú kövek is.
Webáruházunkban számos termék található, amik segítségével felveheted a harcot a kerti tavadat elcsúfító algákkal, azonban mindenképpen észben kell tartani, hogy a különböző fajtájú algák ellen többnyire különböző megoldások a hatékonyak. Léteznek persze kivételek is, mint például a kínálatunkban található BioBird algamentesítő.

Ez egy teljes mértékben vegyszermentes, kizárólag biológiai mikroorganizmusokból készült szer.

Nem csupán elpusztítja az algákat, hanem akár három hónapig tartó védelmet is biztosít ellenük. A szer használata előtt mindenképpen ki kell kapcsolni az UV-C csírátlanító készüléket, mivel az jelentősen rontja a hatásfokot. Fontos még, hogy a természetes algaölők csak jó minőségű, ellenőrzött vízben (például csapvíz) működnek megfelelően, ezért érdemes kerülni az ellenőrizetlen kútvíz használatát kerti tavunk feltöltésekor.
Természetesen az ideális adagolás is nagyon fontos. Ha webáruházunk által forgalmazott termékekkel kapcsolatos kérdésed merül fel, keresd bátran kollégáink szakértő segítségét!